sreda, 9. februar 2011

Prenočišča v Maroku

Torej, dve potovanja željni pustolovki sta me prosili za več informacij o Maroku. Prenočišča torej. Na tem mestu bi morda vseeno opozorila, da sem bila sama v vseh treh primerih v Maroku poleti, torej izven "sezone" ko so cene nekoliko nižje. :D Ampak nima veze, gotovo je situacija v vsakem primeru enaka, z izjemo izhodiščne cene.

Prenočišča, torej.

Same sva prenočevale v budget hotelih. Kar je bilo pač najbolj poceni - okoli 60diramov na noč (po osebi). Je bilo tudi več ali manj. Kako je izgledala sobica? Majhna. Dve postelji, postavljeni pravokotno. Od stene do stene. Ogledalo na steni, pod njim pa umivalnik. Ob prostem delu zidu pa še manjša mizica. Navadno čudovito poslikana z ornamenti. Ali kaka stara omara. 

Postelja ima vedno dva vzglavnika... en je podolgovat, valjast, drugi pa tak, ki ga pri nas navadno uporabljamo pri spanju... no, če uporabljate pouštr. :) A sem omenla kouter (prešita oddeja, za vse, ki koutra ne razumete) in vsaj ene deke. Dejansko do zadnjih dni drugega potovanja nismo uspele razvozlati  uganke- zakaj toliko zimskih pokrival v okolju, kjer so temperature nad 35°C nekaj povsem običajnega. Dokler ni bilo dežja par dni zapored. Takrat je prišla deka prou najbel prav. Je že kar zebloooo. :)

Budget sobe so torej praviloma majhne, imajo pa skoraj vedno umivalnik, kar pride zelo prav. :) Skupni tuši in toalete so pa itak nekaj kar je logično... za vsakega turista. Moram priznat, da sem bila v Fezu prav presenečena, da v kar veliki hiši niso imeli tuša in celo eno špino. Tako ta staro, ki jo pri nas ne dobiš niti na zunanji strani hiše več. :)

Nekateri hoteli, kot recimo hotel Immouzer v Marakeshu imajo tudi svojo pralnico, kjer lahko čistilke opazujete pri ročnem pranju rjuh. ali pa pralnico izkoristite sebi v prid in si tu operete od znoja zasmrajene kose obleke, ki jih je predvsem v poletnem času vedno preveč - a ni res?

Je pa res, da lahko za isto ceno dobiš ful različne zadeve. Za 70MDH lahko enkrat dobimo ogroooomno sobo z dvema zakonskima posteljama in velikim kavčom ali eno kamro s francosko posteljo ali sobico z dvema boljniškima posteljama...


Nekateri hoteli ponujajo tudi teraso.
In terase imajo navadno tudi kar kul razgled. :) Sploh recimo u Chefchauenu (to zgoraj je sicer Immouzer v Marakeshu)...ho. Priporočam. :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar